עקירת שן בינה – מתי נדרש ואיך מתבצע?


עקירת שן בינה היא אחת מהפרוצדורות הנפוצות ביותר בתחום רפואת השיניים, במיוחד בגילאי 17–25 – כשהשיניים האחרונות מבקיעות. לעיתים, שיני הבינה לא בוקעות בצורה תקינה, כלואות בחניכיים או גורמות לצפיפות, כאבים, דלקות ובעיות נוספות – מה שמצריך עקירה כירורגית.

מתי יש צורך בעקירת שן בינה?

  • כאבים חזקים באזור אחורי הפה
  • דלקת חניכיים (פריקורוניטיס) סביב שן בינה
  • צפיפות בשיניים קדמיות
  • שן בינה כלואה או חלקית
  • פגיעה בשן סמוכה או בעצם הלסת

במקרים אלה, מומלץ לפנות בהקדם לרופא שיניים או מומחה לכירורגיית פה ולסת על מנת לאבחן את המצב ולהמליץ על המשך טיפול.

תהליך עקירת שן בינה

עקירה רגילה של שן בינה מתבצעת כאשר השן בקעה במלואה וניתן לשלוף אותה בזהירות. לעומת זאת, עקירה כירורגית נדרשת כשמדובר בשן כלואה או בזווית חריגה. התהליך כולל חתך בחניכיים, הסרת עצם ולעיתים שבירה מבוקרת של השן לחלקים.

במקרים של חרדה דנטלית או הליך מורכב, ניתן לבצע את העקירה כחלק ממערך טיפולי שיניים בהרדמה מלאה, המאפשר למטופל לעבור את הטיפול ללא תחושת כאב או לחץ נפשי.

תהליך ההחלמה

לאחר עקירה של שן בינה, ייתכן שיופיעו תסמינים כמו נפיחות, כאב קל או דימום קל. הרופא יספק הוראות מדויקות להמשך הטיפול – כולל שימוש בקומפרסים קרים, אנטיביוטיקה במידת הצורך ומשככי כאבים.

החלמה מלאה אורכת לרוב מספר ימים עד שבוע, תלוי במורכבות העקירה ובמצב הבריאות הכללי של המטופל.

טיפולי עקירה בנתיבות והדרום

במרפאת סמארט דנטל בנתיבות, מתבצעות עקירות שיני בינה באופן מקצועי, מדויק ובאמצעים טכנולוגיים מתקדמים. ניתן לשלב את העקירה במסגרת טיפולי שיניים בהרדמה מלאה, בהתאמה מלאה לצרכי המטופל – כולל מטופלים עם חרדה דנטלית, רפלקס הקאה מוגבר או צורך בטיפולים מרובים בפגישה אחת.

    שם פרטי:

    שם משפחה:

    טלפון:

    מקום מגורים :

    אין תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *